Placinte moldovenesti

cufarul cu bucurii

In caietul cu retete vechi aceasta reteta figureaza cu titlul „placinte fine, moldovenesti”. Bunica mea materna, moldoveanca de peste Prut, avea mai multe retete de placinta si le adauga in denumire  un atribut, care sa le personalizeze, si cred ca le numea „fine” datorita faptului ca iese un aluat foietat in multe foite subtiri, pe care trebuie sa-l manuiesti cu finete cand il duci la gura, altfel vei mai pierde pe drum! 🙂 Veti vedea indata ce minunatii ies din aluatul acesta, trageti putin aer in piept, pana va enumar ingredientele! :)))))))))))

P1130013

Ingrediente:

I Pentru aluatul propriu zis:

  • 3 cani de faina( cani de 250 ml.)
  • 4 oua mari
  • 3 linguri de smantana grasa
  • 3 linguri de otet
  • 3 linguri  de untura spune reteta originala, puteti pune unt
  • 3 linguri apa minerala
  • 1/4 lingurita sare

Nota: se folosesc 3 galbenusuri de oua si un ou intreg

II Pentru uns aluatul…

Vezi articol original 695 de cuvinte mai mult

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s